SvD oroar sig för att vänstern(!) ska kidnappa frågan om flyktingmottagandets kostnader

De uppfattningar som framförs på SvD:s ledarsida är ofta förvånande. Men Johanne Hildebrandts kolumn ”Svårt att ogilla någon man känner” i dagens nummer är mer än så. Hon skriver om den svenska flyktingmottagningen att:

”Snart kommer tusen människor i veckan att söka asyl, de flesta från Afghanistan och Somalia. Hur ska de integreras i det svenska samhället? Hur många kommer att få jobb? I den bästa av världar fortsätter vi med Europas mest generösa flyktingpolitik, men har vi verkligen resurser till det?
Detta är viktiga frågor som öppet måste kunna diskuteras utan att SD, eller vänstern, kidnappar dem.”

Att SD skulle ”kidnappa” frågan om Sverige har resurser till Europas mest generösa flyktingpolitik, framstår närmast som att bala taklänges. Den frågan har varit SD:s älsklingsbarn sedan partiet bildades. Så förövarna av den eventuella kidnappningen torde snarare vara SvD och Hildebrandt själva.
När Hildebrandt också uttrycker oro för att vänstern skall kidnappa frågan framstår hon i stället som en politisk vindflöjel. En sådan vindflöjel som idag på grund av opportunism inte vågar rikta kritik ens mot SD:s syn på invandrare-/invandring utan att samtidigt påpeka att hon också (givetvis) är emot allt som SvD:s läsare kan tänkas uppfatta som vänster.

I fall omnänmnandet av vänstern i stället är ett uttryck för någon eftertanke från Hildebrandts sida, måste hon mena att vänsterns motstånd mot diskriminering och förföljelser inte ska få alltför mycket inflytande på hanteringen av de just nu kommande asylsökande från Afghanistan och Somalia. Åtminstone inte när det gäller hur mycket resurser dessa flyktingar skall få till integration och för att skapa arbets- och försörjningsmöjligheter åt dem.
En omtanke från SvD:s och Hildebrandts sida som bara till formen skiljer sig från SD-arnas ylande över de överväldigande kostnaderna för de svenska skattebetalarna när politikerna importerar ”arabiska och afrikanska muslimska analfabeter” som ”aldrig kan bli anställningsbara”.

Kan det i stället vara så att SD har kidnappat SvD:s ledarredaktion?

Print Friendly, PDF & Email


2 Comments

 1. Klas wrote:

  Kanske pga vänstern ej är trovärdig i denna fråga, precis som SD.
  Någon annan skall alltid betala enligt er.

  Klas

  • Fred wrote:

   Att invandringen-/invandrarna kan presenteras som en kostnad för Sverige beror på arbetslöshetspolitiken. Och det är rätt självklart att vänstern kräver att arbetslöshetspolitiken skall stoppas. Även fast detta medför att ”någon annan” – den som idag profiterar på arbetslöshetspolitiken – skulle få lite mindre omfattande arbetsfria inkomster och kanske dessutom tvingas betala lite mer i skatt.
   Vi kan ju kalla det en breddning av arbetslinjen. Att denna får tillämpas även mot sådana som har arbetsfria inkomster av kapital.

Lämna ett svar